September 28, 2010

.raya mode.

ki005ki011 ki001 ki007 ki004 ki003 k0012 ki009 ki006

Lokasi raya: Desa Permai, Masjid Tanah

16 Syawal 1431-H

Hujung minggu lalu sangat seronok. Maksud saya, terlebih seronok berbanding minggu-minggu yang lain. Jumpa famili dan pada masa yang sama, terima jemputan mini open house dari salah seorang classmate. Lagi seronok bila pergi secara berjemaah. Haha.Sesuai ke penggunaan ayat? Siapa kisah…?

Meriah? Tentulah. Siapa sangka luar rumah nampak macam rumah tradisional negeri Melaka, rupa-rupanya masuk dalam… KONDO! Dari cerita tuan rumah, rumah ini pernah juga di sewa untuk shooting hari raya. Cerita apa? Saya tatau. Huhuhu. Best sungguhla, patutla tuan rumah berpesan, “Jangan lupa bawa kamera tau!”. Memang tak sia-sia! Sampai rasa tak mahu balik… Sebab tu juga model kebanyakannya orang yang sama. Mereka tak mahu balik!!! Btw, mohon maaf ye tuan rumah, sebab kami tak dapat menghabiskan makanan. Angkara saya masih berdiet :p

*p/s- gambar no.1 bukan kuih raya.. tapi kek ajaib limited edition by Kak Izah (Bazahat CakeHouse). Sangat SEDAP!!!

4 comments:

Nazliza said...

wah...gmbr anda semakin hebat :)
tp mane gmbr dr luar..?kalo citer tu tunjuk la sekali..huhuhu

nextmeia said...

nasz: thanks dear. ehehe.. gmbar luar ada.. sat naa.. i tunjuk kat ym je la ye. banyak sgt gmbar lambat loading. :p

zaliza said...

semua org bole amik gambar tp yg BEZAnya...
kreativiti yg ada pada seseorg itu.
kdg2 sesuatu tempat tu nmpak biasa je..tp bila lensa si kreatif ini mula memfokus...ianya kelihatan AMAZING...;)
im proud of u...
keep up the good work!!!
061080

nextmeia said...

kak zaliza: thanks a lot for the compliment sis.. segala pujian pulang kepada yang Maha Pencipta. macammana hebat lensa ciptaan manusia di dunia pun tak dpt menandingi lensa mata manusia ciptaanNya. ;) thanks again sis!